Nibo Stone getroffen door hevige brand

De vestiging van Nibo Stone in Venlo is getroffen door een hevige brand. De brand brak zaterdagmiddag rond 17:20 uur uit in meerdere loodsen aan de Voltastraat in Blerick. De brandweer rukte met acht bluswagens, drie waterwagens en twee reddingsvoertuigen uit om de brand onder controle te krijgen. De schade door de brand is onder andere voor Nibo Stone enorm. De productiehal, kantoren en showroom zijn verwoest. Alleen het deel van de voorraad die buiten stond, is bespaard gebleven.

Nibo Stone getroffen door hevige brand| Vakblad Natuursteen
Nibo Stone getroffen door hevige brand| Vakblad Natuursteen

De eerste zorg voor directeur Maurice van Nieuwenborg was het personeel. Daarmee zijn zondagmiddag gesprekken gevoerd. "Het is een echt familiebedrijf. Veel mensen werken hier al meer dan dertig jaar. Hoewel wij dit als een groot verlies ervaren, kunnen we van geluk spreken dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Maar het is voor ons allemaal een emotionele gebeurtenis. Alles wat we vanaf 1962 op deze locatie hebben opgebouwd is nagenoeg verwoest. Er staat slechts een deel van de gevel nog overeind; het deel met onze naam erop – Van Nieuwenborg – dat is voor mij een teken om strijdbaar te zijn en door te gaan.”

Materiële schade Nibo Stone

Nadat de brand onder controle was, kon een eerste voorlopige inventarisatie van de schade worden gemaakt, vertelt Van Nieuwenborg. “Voor zover wij nu kunnen zien, is de materiële schade enorm. Vooral onze productieafdeling in Venlo is hard getroffen. Veel voorraden en gereedstaande orders staan op ons buitenterrein en lijken ongeschonden. Door de hoedanigheid van de brand hebben we nog geen toegang tot de terreinen. Zodra wij toegang hebben, zullen wij meer inzicht krijgen in de omvang van de schade.”

Samen schouders eronder

Van Nieuwenborg benadrukt dat Nibo Stone als bedrijf nog stevig overeind staat. “Ons team van betrokken medewerkers is direct bij elkaar gekomen om samen de schouders eronder te zetten en te inventariseren hoe we voor onze klanten de impact zo klein mogelijk kunnen houden. Via een bevriend bedrijf hebben we kantoorruimte gekregen, waar we nu alle processen weer opstarten. De back-up van de systemen van Nibo Stone wordt op dit moment teruggeplaatst en er wordt een noodtelefooncentrale ingericht. Wij hopen binnen enkele dagen weer bereikbaar te zijn. Onze showroom in Vianen blijft normaal geopend, we zijn echter de eerste dagen nog niet telefonisch bereikbaar.”

Gesterkt

Nibo Stone heeft veel steun gekregen nadat het nieuws bekend werd, aldus Van Nieuwenborg. “We voelen ons gesterkt door het medeleven, de belangeloze hulp en alle steun die we vanuit alle hoeken krijgen; de bedrijven uit de omgeving, onze toeleveranciers, de branche, concullegabedrijven en vele anderen. Dit raakt ons diep en doet ons goed. Dankzij dit brede en grote netwerk verwachten wij op korte termijn de belangrijkste activiteiten van ons bedrijf weer te kunnen hervatten. Het wordt nog een hele klus om de productie weer op te gaan starten, maar ik herhaal, we blijven strijdbaar. We zijn niet zomaar kapot te krijgen.”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen