Nico de Bont | TBI neemt Slotboom Steenhouwers over

Actueel 21-12
Nico de Bont | TBI neemt Slotboom Steenhouwers over

Slotboom Steenhouwers is per 19 december 2023 onderdeel geworden van Aannemingsbedrijf Nico de Bont | TBI. De overname zorgt voor continuïteit voor de lange termijn van het familiebedrijf uit Winterswijk, dat Erkend Restauratiesteenhouwer en specialist is voor monumentale bouwwerken.

Nico de Bont | TBI neemt Slotboom Steenhouwers over

Directeur William Slotboom: “Als broers hebben wij de laatste tijd intensief nagedacht over de toekomst van onze prachtige steenhouwerij. Onze kinderen hebben aangegeven niet verder te willen in de natuursteen. Dat betekent dat wij als eigenaars geen opvolgers hebben. We werken al jaren prettig samen met restauratieaannemer Nico de Bont, zoals momenteel bij de restauratie van de Domtoren in Utrecht. Tijdens deze gezamenlijke projecten zijn we met elkaar in gesprek geraakt over de toekomst van ons bedrijf. Dit heeft ertoe geleid dat Nico de Bont per 19 december 2023 de aandelen van Slotboom Steenhouwers over heeft genomen.”

Nico de Bont | TBI neemt Slotboom Steenhouwers over

Slotboom Steenhouwers blijft na de overname als autonome onderneming opereren en wordt niet geïntegreerd in de Nico de Bont-organisatie. De dienstverlening aan aannemers en opdrachtgevers op het gebied van steenhouwerswerk voor historische gebouwen wordt op normale voet voortgezet. Het bedrijf blijft werken vanuit de steenhouwerij in Winterswijk, met dezelfde vakmensen en directie.

Drie generaties Slotboom

Al sinds 1952 is de familie Slotboom werkzaam in de natuursteen. Jan Slotboom senior startte als eerste knecht bij Lamers in Winterswijk. Hij leerde later zijn kinderen alle kneepjes van het vak. In 2000 richtte William Slotboom het eigen bedrijf Slotboom Steenhouwers op. Tot op de dag van vandaag is de gehele tweede generatie van onze familie – William, Jonny, Bennie en Jan Slotboom – werkzaam in de natuursteen en ook de derde generatie, Mike Slotboom werkt in het familiebedrijf als voorman/leermeester Steenhouwer.

Jong talent


Slotboom Steenhouwers werkt aan een historische toekomst: aan het behoud van monumenten én aan behoud en ontwikkeling van het vakmanschap. Jong talent krijgt daarom veel ruimte binnen het bedrijf. Respect voor de maker en het originele ontwerp is het belangrijkste dat de leermeesters van Slotboom Steenhouwers overdragen op de leerlingen in de steenhouwerij. Ieder bouwwerk is uniek, waardoor ieder project zorgt voor nieuwe kennis en ervaring om over te dragen op de volgende generatie steenhouwers.

Vakmanschap en innovatie


Door het oude vertrouwde los te laten ontstaan nieuwe inzichten. Dat is iets wat Slotboom Steenhouwers en restauratieaannemer Nico de Bont gemeen hebben. Beide bedrijven combineren traditioneel vakmanschap met de kennis en technieken van vandaag de dag en dat brengt het restauratievak naar een volgend niveau. Aannemers en opdrachtgevers worden ontzorgd door maatvoering en complex tekenwerk volledig uit handen te nemen. Digitalisatie en robotisering leveren een belangrijke bijdrage aan een efficiënt en beheerst productieproces.

Toekomst


Directeuren William en Jonny Slotboom hebben alle vertrouwen in een mooie toekomst voor het bedrijf, de medewerkers en leerlingen, het vakmanschap en de projecten die Slotboom samen met haar relaties realiseert. De huidige directie blijft voor nog minimaal drie jaar aan het roer staan. De zoektocht naar geschikte opvolging wordt te zijner tijd opgestart.