Nieuwe formule voor PCI Carrament

Nieuws 10-09-2021
Nieuwe formule voor PCI Carrament

PCI Augsburg heeft de middelbed- en zetmortel PCI Carrament grijs voor natuursteen- en keramiekbedekkingen verder geoptimaliseerd. Dankzij een nieuwe formule biedt PCI Carrament grijs gebruikers nog meer verwerkingscomfort en een grotere tijdsbesparing, aldus de fabrikant.
Nieuwe formule voor PCI Carrament

Natuursteen is de trend. Naast de toepassing in binnenruimten, behoort natuursteen met name voor buitentoepassingen tot de belangrijkste en meest regelmatig gebruikte bedekkingsmaterialen. De emissie-arme zet- en middelbedmortel PCI Carrament grijs is een klassieker op het gebied van natuursteenbedekkingen. Hij is als dun- of middelbedmortel inzetbaar, maar kan ook als hechtslib voor het ‘nat-in-nat’ inbedden in drainagemortel worden gebruikt. 

Nieuwe formule voor PCI Carrament

Dankzij de nieuwe formule zorgt PCI Carrament grijs volgens de fabrikant voor nog meer flexibiliteit alsmede plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats. 

Nieuwe formule voor PCI Carrament
  • Gelijkblijvende uithardings- en verwerkingstijden bij hoge en lage temperaturen
  • Kristallijne waterbinding, door een snelle waterbinding is er minder kans op verkleuring bij natuursteen
  • Eenvoudig gebruik – ca. 90 minuten verwerkingstijd, na ca. 4 uur beloopbaar


Eenvoudig gebruik PCI Carrament

Het eenvoudige gebruik van PCI Carrament grijs biedt voor verwerkers grote voordelen: de vervormbare legmortel combineert het verwerkingscomfort van een snellijm met dat van een normaal uithardende lijm. De snelle uitharding zorgt ervoor dat de gelegde materialen – ongeacht de temperatuur – reeds na circa 4 uur beloop- en vervoegbaar zijn. Het speciale bindmiddelsysteem van de mortel bindt het totale overtollige aanmaakwater. Op die manier blijft er geen water over dat in de steen kan binnendringen en hier verkleuringen of schotelvervormingen zou kunnen veroorzaken. Ook hoge temperaturen kunnen geen nadelige invloed hebben op de geoptimaliseerde zet- en middelbedmortel: waar veel snellijmsoorten bij warme klimaatomstandigheden nog sneller uitdrogen en de kans op beschadiging zodoende toeneemt, scoort PCI Carrament grijs met een comfortabele verwerkingsduur. Bovendien is zijn consistentie variabel instelbaar – als dunbed-, vloeibed- of middelbedlijm. Bij het leggen zorgt de speciale korrelstructuur van het product voor een stabiel lijmbed, waarin ook grote en zware natuursteenplaten niet omlaag zakken.

Nieuwe verpakking

Volledig nieuw zijn ook de verpakkingen van alle producten uit de PCI Carra-lijn, die nog duidelijker verwijzen naar het thema natuursteen. Bovendien zorgt de desbetreffende contrastkleur – bij PCI Carrament grijs de kleur blauw – er voor dat de verpakking nog meer de aandacht trekt, aldus de fabrikant. De bekende basiskleur blijft ongewijzigd, zodat het gebruikelijke herkenningseffect verder blijft bestaan. Tegelijkertijd is het product in de nieuwe verpakkingsstijl in de handel sneller en eenvoudiger te vinden.

“Verwerkers hebben behoefte aan een legmortel die in alle seizoenen en bij elke omgevingstemperatuur nagenoeg dezelfde eigenschappen vertoont, met een lange verwerkingstijd voor probleemloos leggen en toch een snelle uitharding, zodat dezelfde dag nog kan worden gevoegd. Het verder geoptimaliseerde PCI Carrament grijs maakt het voortaan mogelijk. Ongeacht of het buiten nog koud of al warm is: het product hardt bij 5 °C net zo snel uit als bij 20 °C”, aldus Thorsten Leppler, PCI-productmanager Tegel- en natuursteentechniek. Fabian Ladenburger, hoofd marketing management PCI, voegt hieraan toe: “Het nieuwe verpakkingsdesign onderstreept het nieuw geformuleerde product. Naast de verder geoptimaliseerde verwerkingseigenschappen, is nu ook de verpakkingsstijl aanzienlijk moderner geworden en duidelijker gericht op toepassing in combinatie met natuursteen – opvallender en aantrekkelijker voor gebruikers en de vakhandel.”