Nieuwe kleuren van Sensa by Cosentino

Cosentino Group lanceert vijf nieuwe kleuren Sensa by Cosentino: Siberia, Platino, Vancouver, Silver Grey en Graphite Grey. Deze nieuwe kleuren in kwartsiet en graniet, waarvan vier uit Brazilië en één uit India komen, zijn zorgvuldig geselecteerd. Er is rekening gehouden met zowel hun samenstelling als de weerstand tegen vlekken na behandeling met een antivlekbescherming, exclusief ontwikkeld door Cosentino voor natuursteen.
Nieuwe kleuren van Sensa by Cosentino| Vakblad Natuursteen
Nieuwe kleuren van Sensa by Cosentino| Vakblad Natuursteen

Sensa by Cosentino wordt ontwikkeld bij Cosentino Latina, de dochteronderneming van het bedrijf die gespecialiseerd is in graniet en kwartsiet. Cosentino Latina, gelegen in de Braziliaanse stad Vitória, is een van de belangrijkste exporteurs van natuursteen in Brazilië en de enige productiefabriek die het bedrijf heeft buiten zijn industriegebied in Cantoria, Almeria (Spanje). “Met deze lancering spelen we in op de vraag van de markt. We voegen zachte kleuren en tinten, verschillende matte afwerkingen en vooral exclusieve en onderscheidende materialen toe aan ons Sensa assortiment”, zegt Francisco Guzmán Gutiérrez Martos, productmanager Sensa by Cosentino.

Nieuwe kleuren

  • Siberia: Braziliaans kwartsiet met een witte achtergrond die doet denken aan de ongerepte kleur van Siberische sneeuw. Het ontwerp wordt gekenmerkt door kleine zwarte vlekjes. Authenticiteit in zijn puurste vorm.
  • Platino: Prachtig kwartsiet uit het binnenland van Brazilië waarvan de minerale samenstelling een gevoel van zuiverheid geeft. Door de aders roept Platino een beweging van oceaan golven op. De afwerking geeft balans en harmonie aan zijn omgeving.
  • Vancouver: Dit Braziliaanse kwartsiet met een witte achtergrond heeft een zeer gevarieerde aders. Mooie patronen worden omlijnd op een gebarsten materiaal dat uitnodigt om het aan te raken.
  • Silver Grey: De witte aders die horizontaal over het diepgrijze materiaal van dit Braziliaanse graniet lopen, geven warmte en sereniteit.
  • Graphite Grey: Grijs graniet van Indiase oorsprong met een uniek karakter en een unieke kleur dankzij de exclusieve afwerking van Cosentino, die het een kenmerkende glans en structuur geeft.

 

Het volledige assortiment Sensa by Cosentino beschikt volgens de leverancier over uitstekende prestaties tegen agressieve stoffen en zuren, is het krasbestendig en gemakkelijk te onderhouden. De behandeling is UV-bestendig waardoor het materiaal kan ademen en zijn natuurlijke kleur kan behouden. Sensa by Cosentino kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Bovendien is het dankzij de NSF-certificering veilig voor voedingswaren. Sensa by Cosentino biedt vijftien jaar garantie op het materiaal. Het is een bestendig materiaal met uitstekende prestaties en de hoogste kwaliteit.