NOA opent meldpunt Corona

Nieuws 01-04-2020
NOA opent meldpunt Corona

Het nieuws rondom de coronacrisis en de maatregelen voor bedrijven veranderen bijna dagelijks. De NOA heeft op haar website speciale corona-pagina’s aangemaakt die dagelijks worden geüpdatet met de meest actuele informatie. Er is informatie te vinden over onder andere de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), inkomensondersteuning voor ondernemers zonder personeel, MKB kredieten en uitstel van belastingen. Om NOA-leden van elkaars ervaringen te laten leren heeft de organisatie een speciaal Meldpunt Corona geopend.
NOA opent meldpunt Corona

De Coronacrisis hakt er behoorlijk in bij het Nederlandse bedrijfsleven. Ook de afbouw ontkomt niet aan de gevolgen, al zijn de berichten van NOA-lidbedrijven die schade ondervinden – gelukkig – nog in de minderheid. Voorzitter Ger Jaarsma die – net als alle andere medewerkers van het secretariaat – vanuit huis werkt legt uit hoe de NOA met de huidige situatie omgaat.
Jaarsma vertelt dat het aantal leden dat het secretariaat belt met corona-gerelateerde vragen momenteel meevalt: “We worden in ieder geval niet platgebeld. Wellicht dat veel leden de juiste informatie via onze website weten te vinden. Het beeld is wisselend. Aan de ene kant horen we van lidbedrijven dat ze het smoordruk hebben. Soms omdat opdrachtgevers, uit angst voor een lockdown, het werk versneld willen afronden. Of omdat particulieren deze vreemde tijd aangrijpen om iets aan hun woning te gaan doen. Maar we horen ook verhalen over opdrachtgevers die opdrachten cancellen of uitstellen. We zouden daar graag een beter beeld van krijgen, dus ik roep alle leden op om hun ervaringen te delen. We hebben er een speciaal Meldpunt Corona voor opengesteld, waar NOA-leden hun verhaal kwijt kunnen.”