Nog enkele plekken voor de cursus Basiskennis Natuursteen

Nieuws 30-03-2022
Nog enkele plekken voor de cursus Basiskennis Natuursteen

Voor de door NOA georganiseerde cursus Basiskennis Natuursteen op donderdag 7 april 2022 zijn nog enkele plekken beschikbaar. De cursus wordt gegeven door Corry Kussendrager, docent op de natuursteenopleiding op het ROC in Nieuwegein. Op een bevlogen manier laat zij de deelnemers kennis maken met de wondere wereld van de vele natuursteensoorten.
Nog enkele plekken voor de cursus Basiskennis Natuursteen

Er wordt volop aandacht gegeven aan de ontstaanswijze, de petrologie – het onderzoeksgebied binnen de geologie dat zich richt op het bestuderen van de samenstelling van gesteenten en de omstandigheden waaronder deze zijn ontstaan – en de toepassings- en verwerkingsmogelijkheden. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en afbeeldingen ontdekken de deelnemers de wonderschone kracht van natuursteen. De opzet is heel interactief en je moet goed opletten, want je kennis wordt aan het einde nog flink getest door middel van een leuke quiz. De winnaar wordt natuurlijk beloond met een heerlijk cadeau voor alle collega’s. 

Drukbezochte cursus

NOA heeft inmiddels twee succesvolle en drukbezochte cursusavonden achter de rug. Eerder werd de cursus Basiskennis Natuursteen bij NOA zelf gehouden, maar door de verhuizing van het kantoor van NOA is er voor een andere locatie gekozen; De Basiliek in Veenendaal. Doordat deze locatie groter is van opzet, kunnen er meer deelnemers meedoen dan eerder was gedacht. 

Waardevolle aanvulling

Voor iedereen die met natuursteen van doen heeft, van architecten tot mensen in de bouw, maar ook voor je collega’s is dit een zeer waardevolle aanvulling voor de basiskennis van natuursteen. Het zou ook leuk zijn als verkopers van bijvoorbeeld keukenbedrijven zich wat meer verdiepen over wat natuursteen allemaal te bieden heeft. Ook zij zijn van harte welkom deel te nemen aan deze cursus. 

De kosten hoeven geen belemmering te vormen: € 75,- per deelnemer voor NOA-bedrijven of bedrijven die premies afdragen aan APG (O&O-Fonds Afbouw). Voor bedrijven die geen lid zijn van NOA en/of geen premies afdragen aan APG (O&O-Fonds Afbouw) zijn de kosten € 150,- per deelnemer. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Is je interesse gewekt en wil je nog graag aansluiten? Dan kan! Wees welkom en meld je snel aan op de website! Het adres van De Basiliek is Wiltonstraat 56 in Veenendaal. De cursus begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur.