Onzichtbare kookplaat van Arte

Nieuws 06-12-2021
Onzichtbare kookplaat van Arte

De nieuwste innovatie van Arte uit Helmond heet Invisacook. Het is een onzichtbare kookplaat. Op het werkblad kan rechtstreeks worden gekookt, doordat een speciaal ontwikkelde inductieplaat direct onder het werkblad is aangebracht. De pannen worden door het werkblad heen verwarmd. Het werkblad kan bestaan uit Neolith, Dekton en andere keramische materialen.
Onzichtbare kookplaat van Arte

Invisacook is een combinatie van een functioneel werkblad en een luxe designlook, aldus Arte. Omdat de kookplaat niet in, maar onder het werkblad zit, hoeft er niet gefreesd te worden. Hierdoor zijn er geen insnijdingen in de plaat en blijft het blad één solide geheel. Bovendien is een naadloos werkblad gemakkelijker schoon te maken en dus erg hygiënisch.

Onzichtbare kookplaat van Arte

Invisacook werkt met inductie, een techniek die gerechten dubbel zo snel opwarmt als traditionele kookplaten, zoals een gasfornuis. Dit heeft een lager energieverbruik tot gevolg. Het is bovendien een veiligere manier van koken, want als de pan van de plaat wordt gehaald voelt het werkblad niet heet, maar lauw aan.

Staat de kookplaat niet aan, dan is de nieuwe innovatie van Arte een gewoon werkblad. Dit kan dan bijvoorbeeld dienst doen als snijplank om bijvoorbeeld groenten te snijden. Ideaal dus voor kleine ruimten, bijvoorbeeld in tiny houses. Het bedieningspaneel van de kookplaat kan in een lade worden aangebracht. Na het koken kan deze discreet worden dichtgeschoven. Bovendien kan de plaat worden bediend met een app op de smartphone. Met recht onzichtbaar dus. 

Klik hier voor een demonstratie van Invisacook.