PCI Carraroc voor het leggen en zetten van natuursteen

Nieuws 08-04-2022
PCI Carraroc voor het leggen en zetten van natuursteen

Met PCI Carraroc completeert PCI Augsburg naar eigen zeggen zijn assortiment voor het leggen van natuursteen. De nieuwe trasshoudende dikbed- en zetmortel van de PCI-Carra-lijn is bijzonder geschikt voor het leggen en zetten van natuursteen, natuurstenen muren, traptreden en trottoirbanden waar een dikker mortelbed is vereist vanwege het formaat en de aard van het materiaal. Dankzij een flexibel instelbare consistentie, duurzame weerstand en een hoge uitbloeibestendigheid is Carraroc de ideale mortel voor soorten natuursteen binnen en buiten, zo stelt de fabrikant.
PCI Carraroc voor het leggen en zetten van natuursteen

Natuursteen stelt speciale eisen aan legmaterialen, zoals een duurzame hechting en weerstand tegen uitbloeiingen en verkleuring. Met de witte dunbedmortel PCI Carraflex en PCI Carrament grijs/wit voor het leggen van middelbed biedt de PCI-Carra-lijn al jaren veilige, beproefde legmortels. Nu completeert PCI Carraroc als dikbedmortel het PCI-assortiment voor het leggen van natuursteen.

PCI Carraroc voor het leggen en zetten van natuursteen

Dankzij de variabel instelbare consistentie en een mortelbeddikte van 5 tot 40 millimeter is Carraroc uiterst flexibel, met name bij het zetten en fixeren van natuurstenen muren, trottoirbanden en traptreden van natuursteen. De nieuwe dikbedmortel is tevens geschikt voor het leggen van niet-gekalibreerde natuursteenplaten en tegelijkertijd als contactlaag. Ook verkleuringsgevoelige natuursteen kan met PCI Carraroc, in combinatie met PCI Carrament als hechtbrug aan de achterzijde, veilig en duurzaam worden gelegd.

PCI Carraroc voor binnen en buiten

PCI Carraroc is zowel voor binnen als buiten ontwikkeld. Voor beide toepassingsgebieden biedt de dikbed- en zetmortel de benodigde eigenschappen: hij is emissie-arm conform GEV-EMICODE EC 1 PLUS, voor een gezonder woonklimaat en een geringere belasting van de omgevingslucht. Slijtvastheid en een permanente weerstand tegen weersomstandigheden en mechanische belasting maken de nieuwe dikbedmortel volgens de fabrikant bijzonder geschikt voor buitengebruik. Ook vorst en strooizout kunnen de dikbedmortel niet aantasten. Zoals alle producten van de PCI-Carra-lijn, is PCI Carraroc in de nieuwe marmeroptiek-layout verpakt, en per direct in de handel verkrijgbaar in zakken van 25 kg.

“Ambachtslieden en vakhandelaren wensen een overzichtelijk, maar volledig assortiment, omdat dit door optimaal op elkaar afgestemde producten meer veiligheid biedt bij de verwerking. Voor ons als totaalleverancier is het dan ook een logisch gevolg om de PCI-Carra-lijn uit te breiden met een dikbedmortel. Net zoals alle leden van deze productlijn, is Carraroc veelzijdig en gemakkelijk te verwerken, zodat onze klanten met dit nieuwe product altijd aan de veilige kant zitten”, aldus Stephan Tschernek, hoofd marketing van de PCI-Groep.