Polycor neemt definitief Rocamat over

Polycor neemt definitief Rocamat over

De Canadese groep Polycor meldt dat het afgelopen september definitief het Franse Rocamat heeft overgenomen. Polycor France, de Franse dochteronderneming van de natuursteengigant uit Quebec, was sinds 2018 minderheidsaandeelhouder. Destijds ging het om de Bourgondische natuursteengroeven Villers-la-Faye en Chassagne-Montrachet in Côte-d’Or en Saint-Nicolas in Yonne.

Polycor neemt definitief Rocamat over

Met de volledige overname heeft Polycor nu ook de natuursteengroeven Corgoloin en Pouillenay in Côte-d’Or in het bezit. In totaal gaat het om zo’n dertig kalksteengroeven en vier productielocaties. Met de overname van Rocamat krijgt Polycor niet alleen toegang tot de expertise en de kennis van het Franse bedrijf, het past ook binnen de missie van het Canadese bedrijf om natuursteen te promoten, de oude grandeur terug te geven, aldus Patrick Perus, president en ceo van Polycor.

Tactische overname

In een persbericht geeft Perus aan dat de overname ook een tactische reden heeft. Polycor kan nu namelijk samenwerken met de Franse groep Verrecchia. Deze groep heeft meer dan dertig jaar ervaring met nieuwbouw met natuursteen en heeft zich in Frankrijk gemanifesteerd als een bedrijf dat zich voor duurzaamheid en milieu inzet. Perus: “De gebouwen van de toekomst moeten een lange levensduur hebben en moeten worden gebouwd met milieuvriendelijke materialen.” Natuursteen past met een lange levensduur en een minimale CO2-footprint prima binnen de visie voor het milieubewuste en duurzame bouwen, aldus de president en ceo van het Canadese Polycor.

Rocamat

Rocamat is ook blij met de overname, aldus voorzitter Jean-Louis Marpillat. “Met de steun van zo’n groot bedrijf in de sector is het financieel mogelijk om de natuursteengroeven van Corgoloin en Pouillenay goed te kunnen ontginnen en kunnen ook nieuwe uitdagingen worden gegarandeerd.”
Polycor Group is de wereldleider in de natuursteenindustrie. Het heeft dochterondernemingen in Canada, Verenigde Staten en Frankrijk. Het bedrijf is in 1987 in het Canadese Qubec opgericht, bezit meer dan vijftig natuursteengroeven en zo’n twintig fabrieken en heeft bijna vijftienhonderd mensen in dienst.

In een eerder nieuwsbericht is abusievelijk vermeld dat de Belgische hardsteengroeve Carrières du Hainaut ook tot de Polycor Group behoort. Dit is niet juist. De Belgische groeve is onderdeel van SigmaRoc uit Engeland.