Redstone Natuursteen eigenaar van eerste Genya Smartcut-zaagmachine

Redstone Natuursteen uit Amsterdam is het eerste natuursteenbedrijf die de Genya Smartcut-zaagmachine van het merk Breton (Italië) heeft ontvangen. Hiermee zal Redstone naar eigen zeggen, de eerste natuursteenleverancier zijn, die op snelle en accurate wijze natuursteen kan zagen, verwerken en leveren.
Redstone Natuursteen eigenaar van eerste Genya Smartcut-zaagmachine| Vakblad Natuursteen
Redstone Natuursteen eigenaar van eerste Genya Smartcut-zaagmachine| Vakblad Natuursteen

Redstone Natuursteen is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat natuursteen voortaan op allerlei soorten manieren zal kunnen zagen met behulp van deze machine. De betreffende Genya-zaagmachine kan door middel van geïmporteerde DXF-documenten de juiste relevante informatie over materiaalsoorten, verschillende diktes, gravures, groottes, et cetera verwerken in het computergestuurde systeem. De Genya-machine kan via het DXF-format verschillende vormen herkennen, en implementeren vanuit de simpelste tekeningen tot aan de meest ingewikkelde schetsen en patronen door middel van een computergestuurd camerasysteem. De camera leest alle informatie met betrekking tot het juiste materiaal, de dikte, maar ook de juiste hoeveelheden, schuine sneden, het verzagen van 0° tot 90°, gravures et cetera.

Ingebouwde software
Door de speciale ingebouwde software, kunnen verschillende soorten marmer samengevoegd worden doordat de Genya precies uitrekent waar de aderen elkaar kruisen en ontmoeten. Zo kunnen acht verschillende marmeren platen van een 2D-tekening in DXF-format, worden omgezet naar een 3D-voorbeeld van het project, en verzaagd worden tot één geheel. Redstone en zijn klanten kunnen hierdoor op 3D-niveau vooraf het eindresultaat zien. Zo kan de klant de natuurlijke overgang van het materiaalsoort van te voren op 3D-niveau aanschouwen. Het kleinste detail kan op precisie niveau uitgesneden worden, waarmee de kans op fouten en op restmateriaal minimaal wordt, aldus Redstone.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Vakblad Natuursteen nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen