Samenwerking tussen Tuffbau en Brachot/Beltrami

Nieuws 07-03-2022
Samenwerking tussen Tuffbau en Brachot/Beltrami

Tuffbau, producent en leverancier van hoogwaardige, natuurlijke bestratingsmortels heeft sinds kort een samenwerkingsovereenkomst met Brachot en hun Family Member Beltrami, producent, groothandel en distributeur van natuursteen uit België. 
Samenwerking tussen Tuffbau en Brachot/Beltrami

Tuffbau heeft sinds kort een samenwerkingsovereenkomst met Brachot en Family Member Beltrami voor het in de markt zetten van het Tuffbau-productgamma voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestrating. Deze exclusieve samenwerking geldt voor de regio’s België, Frankrijk en Luxemburg.

Samenwerking tussen Tuffbau en Brachot/Beltrami

Blikvanger en speerpunt is het waterdoorlatende systeem tuffflow. De constructie is op basis van een drainerende straatlaag met een waterdoorlatende constructieve voeg. Grote voordeel van dit systeem is dat nu ook natuursteenbestrating waterdoorlatend, of misschien beter, waterpasserend kan worden aangelegd, zo stelt de fabrikant. Met het waterdoorlatende tuffflow-systeem kan regenwater ter plekke worden gebufferd in de drainerende straatlaag, waarna het water naar de ondergrond kan doorstromen. De drainerende straatlaag (tuffbed) is niet capillair zodat water dat eventueel na langere tijd in de straatlaag aanwezig is niet naar boven trekt. Hierdoor kan er dus geen ‘picture framing’ in de tegels ontstaan.

Tuffbau: ‘Dé toekomst voor natuursteenbestrating’

Het systeem werd voor het eerst gepresenteerd in Frankrijk op de beurs Rocalia in november vorig jaar. De innovatie werd door de bezoekers bijzonder enthousiast onthaald. Natuursteenbedrijven en ingenieurs zagen dit systeem als dé toekomst voor natuursteenbestrating, aldus Tuffbau.

In zowel België als Frankrijk, en ook Nederland, zal het niet lang meer duren voordat waterdoorlatendheid als eis wordt gesteld voor toekomstige aanleg van (natuursteen)bestrating. De stad Gent heeft dit inmiddels als eis in het lastenboek opgenomen. Niets houdt steden en gemeentes nog tegen om in hun bestratingsprojecten natuursteen toe te passen.

Producten 

Het overige gamma van producten van tuffbau bestaat uit tuffgrit (gebroken split met een zeer hoge interlock), tufftop (waterdichte voegmortel) en tuffset G (reparatiemortel).

  • Tuffgrit split is een gebroken Noorse steenslag (2-6mm) voor ongebonden waterdoorlatende bestrating.
  • Tufftop is een zeer sterke, waterdichte voegmortel voor constructies waar het water over het oppervlak dient te worden afgevoerd, tufftop beschikt over zeer goede technische eigenschappen als een hoge druksterkte in combinatie met zeer goede elasticiteitsmodules.
  • Tuffset-G is een reparatiemortel die gebruikt wordt om putten e.d. vast te maken in bestrating.

Expertise

De vertegenwoordigers van Brachot en Beltrami zijn allemaal getraind in de toepassingsmogelijkheden van de diverse mortels. Voor promotie zijn documentatie, (interne) meetings en assistentie bij open dagen beschikbaar. Tevens is alle technische documentatie beschikbaar op zowel de website van tuffbau als van Brachot en Beltrami, en dit in meerdere talen.