Silestone komt met CO2-neutrale collectie

Nieuws 08-06-2021
Silestone komt met CO2-neutrale collectie

Het Spaanse Cosentino presenteert de eerste CO2-neutrale collectie van het composietmerk Silestone. De Sunlit Days genoemde collectie wordt geleverd in vijf nieuwe kleuren: Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green. 
Silestone komt met CO2-neutrale collectie

Met de nieuwe Sunlit Days-collectie van Silestone bevestigt het Spaanse bedrijf het belang dat het hecht aan duurzaamheid en de milieufilosofie die het al jaren voert. In samenwerking met verschillende projecten rond de vrijwillige koolstofmarkt (Voluntary Carbon Market) en een partnerprogramma voor het behoud van de zeebodem, engageert Cosentino zich om de CO2-uitstoot van de volledige levenscyclus van deze collectie te compenseren.

Silestone komt met CO2-neutrale collectie

HybriQ-technologie van Silestone

De nieuwe Sunlit Days-collectie wordt vervaardigd met de exclusieve HybriQ-technologie van Silestone. Dit nieuwe productieproces wordt gekenmerkt door de inzet van het bedrijf voor het milieu, de circulaire economie en duurzaam beheer. Het productieproces van Silestone met HybriQ+ maakt gebruik van 99 procent hergebruikt water uit de productieprocessen, 100 procent hernieuwbare elektrische energie en minimaal 20 procent gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling.

Silestone komt met CO2-neutrale collectie

Nieuwe productieformule

Bovendien onderscheidt de HybriQ+-technologie zich door de nieuwe formule die wordt gebruikt bij de productie van Silestone, waardoor de aanwezigheid van kristallijn silica aanzienlijk wordt verminderd. In plaats daarvan wordt een hybride formule gebruikt die bestaat uit minerale grondstoffen en materialen van gerecycleerde oorsprong. Met deze nieuwe samenstelling blijven de uitstekende mechanische en technische prestaties en de tijdloze schoonheid van Silestone intact, aldus Cosentino.

Silestone komt met CO2-neutrale collectie

Verbinding met de natuur

Sunlit Days is een collectie van vijf kleuren geïnspireerd op de Middellandse Zee, de verbinding met de natuur en vooral kleur. Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green zijn volgens de fabrikant meer dan alleen de namen van de nieuwe kleuren, er schuilen ook verhalen, ervaringen en expressies achter. Elke Sunlit Days-kleur is geïnspireerd op een bijzonder persoon die een unieke connectie met de natuur, kleur of de mediterrane levensstijl deelt.

Silestone komt met CO2-neutrale collectie
  • Faro White staat voor de zonovergoten witte muren van mediterrane huizen en symboliseert eenvoud, sereniteit en puurheid. De kleur wordt gekenmerkt door een satijnzachte, gladde structuur.
  • Cincel Grey is een fijnkorrelig, zijdeachtig grijs, een tint die het beste tot zijn recht komt als hij baadt in licht. Het is neutraal en veelzijdig, evenwichtig tussen warm en koel met een zachte afwerking.
  • Het Middellandse Zee gebied ademt vuur en er lijkt bloed te stromen in sommige delen van haar geografie. Dit is precies wat Arcilla Red is, een aardse rode tint waar je verliefd op wordt, die naar wijn smaakt en ruikt naar de geur van regendruppels op droge aarde. Puur, met een uitbarsting van kleur, kracht, passie en veel karakter. Zijn zachte structuur gaat harmonieus samen met zijn schoonheid.
  • Als je het over de Middellandse Zee hebt, denk je aan het blauwe water, een bries, de uitgestrektheid en de oneindige horizon. Cala Blue is een diepe en verfijnde blauwe kleur die vibreert met de rest van de elementen eromheen. Cala Blue voelt aan als de streling van de zee.
  • De schat van de Middellandse Zee dankt zijn naam aan deze groene kleur die de schoonheid van de Posidonia weiden uitstraalt. Energie, vreugde en natuur komen samen in deze kleur, klaar om te verrassen, klaar om te hypnotiseren. De zachte en delicate kleur wordt aangevuld door deze harmonieuze tint, klaar om te overwinnen.