Snel en gemakkelijk verlijmen met Ardabond Project

Algemeen 18-01-2023
Snel en gemakkelijk verlijmen met Ardabond Project

Bij tegelprojecten in de seriematige bouw en grote projecten tellen slipweerstand, hoge kwaliteit en snelheid van werken. De nieuwe kant-en-klare acryl wandtegellijm Ardabond Project van Bostik is er speciaal voor ontwikkeld. In de renovatie is een extra voordeel dat nieuwe wandtegels direct op het oude tegelwerk zijn te verlijmen. De pastalijm heeft volgens de fabrikant een uitstekend standvermogen, een goede aanvangshechting en een lange open tijd van circa 30 minuten.
Snel en gemakkelijk verlijmen met Ardabond Project

Met Ardabond Project verlijm je keramische wandtegels, mozaïek en gelijksoortige materialen op vrijwel alle steen- en gipsachtige ondergronden en houten wanden. Het product bewijst zijn kwaliteiten binnenshuis, ook in vochtige ruimten, aldus Bostik. Door de samenstelling en het hoge gehalte aan kunsthars is de pasta tegellijm gemakkelijk aan te brengen en blijvend elastisch.

Voor renovatieprojecten is Ardabond Project een slimme oplossing: voor nieuw tegelwerk hoeft de oude tegellaag er niet af. Nieuwe wandtegels kunnen er met deze pastalijm direct overheen, dat scheelt veel werk en rommel. Het product is direct gebruiksklaar en is moeiteloos en ergonomisch te verwerken. In de open lucht en in zwembaden en andere locaties die voortdurend met water worden belast, is het niet geschikt.

Hoogste klasse schuifspanning D2TE

Het verbruik van Ardabond Project is afhankelijk van de toegepaste vertanding. Kies de tanddiepte zodanig dat elke tegel minstens 65 procent vol in de lijm gezet wordt. Tegelwerk dat met Ardabond Project is verlijmd kan na circa 24 uur gevoegd worden. Bij gladde en niet-poreuze ondergronden kan een langere droogtijd nodig zijn. De pasta tegellijm is houdbaar tot 12 maanden na productiedatum. Kleur crème wit, geleverd in een emmer van 16 kg.
Voor Ardabond Project geldt de classificatie D2TE: de hoogste klasse schuifspanning voor een pasta tegellijm, vastgelegd in de Europese norm EN 12004, waarmee beperkt zakken van max. 0,5 mm en verlengde lijmopentijd zijn geborgd. Kijk voor meer informatie op de website.