Stone Gallery Deinze opent de deuren

Nieuws 28-05-2020
Stone Gallery Deinze opent de deuren

Van luxueus marmer over trendy travertin tot een tijdloze graniet of keramische steen en composiet. Bij Brachot-Hermant in Deinze vind je het allemaal. En nu zelfs in een gloednieuw jasje. Het bedrijf voerde namelijk een grondige renovatie door. De eyecatcher? Een imposante Stone Gallery van 5.000 m² waar klanten, architecten en particulieren naar hartenlust de juiste steen voor hun project kunnen kiezen uit het gigantische totaalaanbod natuursteen en blended materials dat Brachot-Hermant te bieden heeft.
Stone Gallery Deinze opent de deuren

De nieuwe toonzaal van Brachot-Hermant in Deinze opende in mei de deuren. Er zijn maar liefst 500 soorten materialen te zien in verschillende afwerkingen. Brachot-Hermant heeft heel wat expertise in natuursteen en in blended materials zoals keramiek, terrazzo en composiet aan boord. En dat zullen ze in dit kennis- en belevingscentrum laten zien.

Stone Gallery Deinze opent de deuren

De opstelling van de platen op zwarte staanders wordt gecombineerd met tegelpresentaties en wandbekleding die de verschillende mogelijkheden in toepassingen, afwerkingen en formaten tonen. Het geheel komt volgens Brachot-Hermant perfect tot zijn recht in het strakke interieur met witte muren, grote glaspartijen, aangepaste verlichting en vloerbekleding. Op de muren tonen foto’s het proces van groeve tot afgewerkte plaat. Het moet een stimulans geven aan ideeën en ontwerpen, samen met de aparte ruimten voor brainstorming, besprekingen en opleidingen. Die bevinden zich zowel in de Stone Gallery omringd door de platen, als er buiten. Alles is er op gericht om het de klanten makkelijker te maken. Om hen te informeren, inspireren en om hen een totaalbeleving aan te bieden.

Stone Gallery Deinze opent de deuren

Buitengewoon aanbod

Brachot-Hermant is thuis in alle soorten steen. Zo heeft het bedrijf een gigantisch aanbod natuursteen. Graniet, marmer, travertin, kalksteen, noem maar op. De blokken of platen worden aangekocht of ontgonnen uit een van de negentien eigen groeves en vervolgens verzaagd in Deinze of op een andere productiesite. De ‘family members’ van Brachot-Hermant zijn ook ruimschoots vertegenwoordigd. Zo vind je Kilkenny Limestone terug in de vloeren van het onthaal en de kantoren, de Zuid-Afrikaanse platen van Cameleon aan de gevel, Stoneasy.com in de keramiektegels van het buitenpark, Beltrami met natuursteentegels binnen en buiten, Granitarn in de buitenafwerking, enzovoort. Ook de blended materials zoals de composiet van Unistone (kwarts) en Unimarble (marmer), Terrazzo en keramiek komen aan bod in de Stone Gallery.

Stone Gallery Deinze opent de deuren

In keramiek stelt Brachot-Hermant het nieuwe gamma Uniceramica voor. Het zijn onder meer marmer-, travertin-, graniet- en basaltdesigns. De blikvangers worden volgens het bedrijf ongetwijfeld de Uniceramica Basalto Nero en Grigio, met de looks van een grijze basalt en afgewerkt met de eigen ontwikkelde Bocciardata-oppervlaktestructuur.

Stone Gallery Deinze opent de deuren

Steen moet je beleven

De ervaring van de klant staat centraal in en rond de vernieuwde toonzaal. Al op de parkeerplaats maakt de klant kennis met de materialen van Brachot-Hermant. Letterlijk want hij parkeert zijn auto op de graniet Rose de la Clarté uit de eigen Franse SAG-groeve. Daarnaast is er een buitenpark waar heel wat tegels in natuursteen en keramiek te vinden zijn uit het uitgebreide gamma van Beltrami en Stoneasy.com. Ook de buitenafwerkingen van Granitarn en Larvik Granite zijn er te zien. Materialen uit de eigen groeves in Frankrijk en Noorwegen.

Stone Gallery Deinze opent de deuren

De Stone Gallery is een totaalproject waarin het doel van Brachot-Hermant is om hun variëteit aan collecties zo dicht mogelijk naar de klanten te brengen en bruggen te bouwen tussen de verschillende subbrands. Klanten maken online eenvoudig een afspraak en worden tijdens hun bezoek begeleid door een expert.

Stone Gallery Deinze opent de deuren