Stone Innovation Days op 19 en 20 april

Actueel 01-03
Stone Innovation Days op 19 en 20 april

Stone Innovation Days is een unieke samenwerking tussen enkele toonaangevende bedrijven actief in de natuursteen -en keramiekbranche. Op 19 en 20 april slaan Grubau, BMB, Brachot, Carrière Pierre Bleue Belge en Viekmachines de handen in elkaar en organiseren samen een tweedaagse opendeur. De vijf bedrijven liggen dicht bij elkaar waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om deze allemaal een bezoek te brengen tijdens één ‘Tour de België’. Het doel is helder: elk bedrijf benut deze samenwerking om gelijktijdig de deuren te openen en een boeiend programma aan te bieden met de nieuwste trends en innovaties. De eigen locaties zijn hiervoor natuurlijk de uitgelezen plaats.

Stone Innovation Days op 19 en 20 april

Premières en een wedstrijd

VIEK-Machines.com presenteert op de locatie in Brugge een aantal premières van machines van de merken Comandulli, Donatoni en LunoLuno. Van dat laatste merk is tijdens de Stone Innovation Days een gloednieuwe stofwand LunoLuno CS30 inclusief werktafel & POWERLED te winnen ter waarde van meer dan ​​€ 12.500,-.

Lezingen

Een volgende stop kan Brachot in Deinze zijn. Daar worden lezingen gehouden met als titel ‘Duurzame natuursteen van groeve tot klant’. Ook staan rondleidingen gepland in de Stone Gallery, het blokkenpark en de werkende productie. Op de locatie in Harelbeke van de groothandel worden rondleidingen georganiseerd in het binnen- en buitenpark. Daarnaast vinden in het StoneLab diverse presentaties plaats.

Nieuwe bedrijfslocatie

In Kortrijk opent Grubau de deuren van de nieuwe bedrijfslocatie. Op het programma staan diverse demonstraties en workshops over onder andere lijmen en impregneren, schuren en polijsten, het gebruik van een laser en het toepassen van Lean-principes in het eigen bedrijfsproces. Uiteraard kunnen bezoekers het nieuwe pand bekijken tijdens een rondleiding.

Blauwe hardsteen

Altijd al een groeve willen bezoeken? Navigeer dan naar Carrières de la Pierre Bleue Belge. Tijdens het bezoek krijg je een uniek zicht op de groeve van Belgische blauwe hardsteen, vakkundige uitleg bij de acht verschillende ontginningsbanken en een rondleiding door de zaaginstallaties en bewerkingsatelier.

Het programma van Belgische Marmer Bedrijven (BMB) wordt nog bekend gemaakt.

Stone Innovation Days: laagdrempelig

Het bezoeken van alle bedrijven is laagdrempelig: jouw dagprogramma kun je vooraf plannen. Op de website stoneinnovationdays.be is het volledige programma te raadplegen. Daar is via Google Maps te zien hoe ver de bedrijven van elkaar verwijderd zijn om het bezoek nog beter te kunnen plannen.