Stone & Skills maakt high-end maatwerkoplossingen

De achtergrond van Stone & Skills ligt in met name de luxe jachtbouw met een passie voor afwerking. High-end maatwerkoplossingen met de specialiteit in het werken met dunne materialen. In het nieuwe pand in Utrecht draait alles om woonbeleving, van natuursteen of keramische materialen tot en met de kranen. “Wij zijn geen badkamerzaak en geen natuursteenbedrijf. Wij gaan voor de totale ontzorging van de professionele opdrachtgever en consument: advisering, uitvoering, levering en afwerking”, vertelt oprichter Marouane Babay. Tijd voor een online kijkje in zijn bedrijf.
Stone & Skills maakt high-end maatwerkoplossingen| Vakblad Natuursteen
Stone & Skills maakt high-end maatwerkoplossingen| Vakblad Natuursteen
Stone & Skills maakt high-end maatwerkoplossingen| Vakblad Natuursteen

Algemeen bouwkundig onderhoud, technische installaties; sanitair en verwarming, tegelwerk, elektra, timmerwerk, stuc-, spuit- en schilderwerk met een speciale vermelding voor Italiaans (decoratief) stucwerk. Zie hier een opsomming van enkele disciplines van Stone & Skills uit Utrecht. En ‘stone’ dekt niet de gehele lading, want het bedrijf werkt ook met hout, glas en metaal. “Wij leveren een project op maat, van offerteaanvraag tot en met de oplevering zijn wij het aanspreekpunt”, omschrijft oprichter Marouane Babay zijn bedrijf Stone & Skills.

Basis voor Stone & Skills

De basis voor het in 2017 opgerichte Stone & Skills werd gelegd in 2011. Specialisatie van Babay was de luxe jachtbouw. “Ik kom uit de engineering, de marine waterwetenschap. Deze kennis ben ik gaan toepassen in de jachtbouw. Een heel speciale tak van sport. Je werkt met extreem dunne materialen, echt millimeterwerk. En met een duidelijke passie voor de perfecte afwerking. Ik heb op menig jacht in het luxe segment sauna’s, badkamers en keukens geplaatst. Ik fungeerde als tussenpersoon tussen de engineering van het project en de jongens op de werkvloer”, legt hij uit.

Sinds 2015 is Babay zich meer toe gaan leggen op vastgoedprojecten. “Maar wel met dezelfde passie en liefde voor materialen als bij de jachtbouw en met een bijbehorend high-end afwerkingsniveau. En uiteraard passen we veel natuursteen toe, dat hoort bij de luxe uitstraling. Maar we zijn zeker geen natuursteenbedrijf in de zin van het woord. Omdat wij bij het totale project zijn betrokken, vervullen we meer de rol van aannemer, onderaannemer en leverancier van materialen in één. Dat onderscheidt ons van een natuursteenbedrijf.”

Beste verwerker

‘Stone’ slaat dus op natuursteen. Maar het bedrijf uit Utrecht werkt ook met andere steenachtige materialen. In het portfolio op de website staat een aantal projecten dat met Neolith is uitgevoerd. Er is zelfs een aparte sectie van de website aan de gesinterde steen van het Spaanse bedrijf TheSize gewijd. Stone & Skills heeft veel ervaring met het werken met Neolith, vertelt Amal Babay, vrouw van Marouane en manager bij het bedrijf uit Utrecht. “We zijn in 2019 door Neolith zelfs uitgeroepen tot beste verwerker ter wereld. We kregen deze eervolle award voor onze stand op de beurs Masters of Luxury in de RAI in Amsterdam”, zegt ze trots. “De ontwikkeling van fabrikanten van gesinterde steen en van keramische materialen is tegenwoordig zo ver, dat het voor de eindgebruiker vrijwel niet meer van natuursteen is te onderscheiden. En vaak wordt het ook in combinatie gebruikt. Architecten zijn heel kleurgericht en kiezen bijvoorbeeld voor natuursteen op de vloer en gesinterde steen of keramiek als aanrechtblad en voor de badkamer.”

Haar man vervolgt dat zij naast Neolith nog drie merken gebruiken, elk met specifieke eigenschappen. “Bijvoorbeeld het Italiaanse Idylium van Lamborghini, een gesinterde steen die een look-a-like natuursteen is, vooral ook vanwege de doorlopende adering op de kopse kanten. Het Italiaanse Ariostea is het eerste keramiekmerk met eigenschappen van een onyx, het wordt ook toegepast met lichtbronnen erachter. Ten slotte voeren we Fondovalle, eveneens afkomstig uit Italië. Onderscheidend kenmerk van deze keramische steen zijn de unieke urbanstyle kleuren, die het vooral in de regio Amsterdam goed doen.”

Showhouse

Tot voor de opening van het nieuwe bedrijfspand in Utrecht had Stone & Skills een showhouse in Hoofddorp. “Het was geen een showroom, maar een ruimte waar woonbeleving centraal stond. Alle materialen, meubels en bijvoorbeeld kranen waren te koop”, legt Amal Babay uit. “Dit concept hebben wij ook in Utrecht als uitgangspunt genomen, maar hier gaan we een stap verder. Hier bieden we een woonbeleving, maar worden de producten ook gemaakt.”

De benedenverdieping van het pand van 875 m2 bestaat uit twee hallen, de expeditiehal en de bewerkingshal. Op de bovenverdieping zijn de kantoren en de showroom. Er is een ruimte waar architecten monsters en stalen kunnen bekijken. “Op kantoor worden ook de ontwerpen gemaakt. Sinds kort is ons team uitgebreid met Sandra Jansen-Van den Goorberg. Zij is interieurontwerper. Zij heeft destijds de door Neolith onderscheiden stand voor Masters of Luxury ontworpen”, vertelt Marouane Babay, terwijl het nieuwe teamlid in beeld verschijnt en zich voorstelt.

Productie

Na het ontwerp en de selectie van de materialen kan de productie beginnen. Marouane Babay schetst het proces: “De platen komen binnen in de expeditiehal. Vervolgens worden ze naar de bewerkingshal getransporteerd waar een cnc-zaagmachine staat. De materialen worden daar zowel nat als droog bewerkt. De producten die klaar zijn, worden weer naar de expeditiehal gebracht van waar ze naar het project worden getransporteerd. Daar zorgen we voor de afwerking.”

Bijzondere klanten

Stone & Skills werkt met bijzondere klanten. “Over het algemeen kun je zeggen dat ze meer aandacht en een bijzondere begeleiding nodig hebben. Alles is maatwerk, elk project is dus uniek. Maar dat betekent ook dat elk project weer genieten is. Dat merken we ook aan de reactie van ons nieuwe teamlid”, vertelt Amal Babay. “Het is echt een heel aparte manier van werken, omdat alles maatwerk is. Dan heb je extra veel voldoening als het eindresultaat staat”, beaamt Jansen-Van den Goorberg. En soms is het eindresultaat juist een inspiratie voor voortzetting, zo bleek onlangs. Marouane Babay: “We hadden een gigantisch huis als project afgerond. Ten minste, we dachten klaar te zijn. De woning met vijf badkamers, drie open haarden en een woonkamer van 250 m2 was nog niet gereed. De eigenaren waren dik tevreden en wilden graag het behaalde resultaat doortrekken. Ze besloten uit te breiden met maar liefst 100 m2.” Zijn vrouw vertelt over een ander project. “We zijn al ruim zeven maanden bezig met een gigantisch familiepand. Het is een vrijstaande villa op zo’n 60.000 m2 grond, drie woonlagen en een kelder. We doen hier alle vloeren, keukens, open haarden, badkamers, stoomcabines en vensterbanken. Allemaal met de meest luxe materialen. Niet alleen natuursteen, gesinterde steen en keramische materialen, maar bijvoorbeeld ook de kranen. Wij werken qua sanitair met merken als Vola, Gessi, Orta en JEE-O. Dat zijn echt de Ferrari’s in hun segment. En mooie bijkomstigheid is dat de eigenaar ons ook in de arm wil nemen voor de bekleding van de voorgevel. Echt kicken zo’n project.”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen