Stone+tec-voorbereidingen in volle gang

Nieuws 13-02-2020
Stone+tec-voorbereidingen in volle gang

Stone+tec 2020, de internationale vakbeurs voor natuursteen en steentechnologie, vindt plaats van 17 tot 20 juni 2020 in Exhibition Center Nuremberg. Na een herstructurering in 2018 wil Stone+tec 2020 zich positioneren als de belangrijkste industriebijeenkomst voor de steensector in Midden-Europa.
Stone+tec-voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen zijn in volle gang en verschillende shows, wedstrijden en presentatieseries zijn in de planningsfase, waaronder de populaire Young Talent Competition georganiseerd door de BIV (Vereniging van Duitse Steenhouwers) en een speciale tentoonstelling over functioneel ontwerp met natuursteen. Talloze exposanten uit de segmenten natuursteen, technologie en bouwchemicaliën hebben zich volgens de organisatie al geregistreerd. “In 2018 hebben we de vakbeurs vernieuwd en werden we overweldigd door de positieve feedback van onze exposanten en bezoekers”, legt Beate Fischer, directeur van Stone + tec bij NürnbergMesse, uit. “We zijn erg blij dat het nieuws zich heeft verspreid over de sfeer en het succes van exposanten op Stone+tec 2018. Er is veel belangstelling van exposanten voor het komende evenement en we ontvangen veel herhaalboekingen evenals aanvragen van nieuwe exposanten. Stone+tec biedt zichtbare voordelen voor de hele steenindustrie!”

Stone+tec-voorbereidingen in volle gang

Onze natuursteen: nog groter in 2020

Ook dit jaar hebben bedrijven de mogelijkheid om hun producten en innovaties te presenteren op verschillende speciale shows naast hun eigen beursstands. In 2020 gaat de speciale show ‘Onze natuursteen’ zijn tweede ronde in. De diversiteit van Europese steen zal centraal staan op een tentoonstelling die opnieuw in omvang is toegenomen.

Stone+tec-voorbereidingen in volle gang

Prijzen voor architecten en steenhouwers

Tijdens Stone+tec zijn er verschillende competities waarin het beste talent in de natuursteenbranche wordt erkend. De Duitse natuursteenprijs wordt uitgereikt door de DNV (Duitse natuursteenvereniging) en waardeert bouw- en landschapsprojecten met gebruik van natuursteen in vier categorieën. De prijsuitreiking, die zal plaatsvinden in Hal 9 , trekt regelmatig toonaangevende ontwerpers en architectenbureaus naar Neurenberg.
Daarnaast organiseert de BIV (Vereniging van Duitse Steenhouwers) de Young Talent Competition voor alle ontluikende steenhouwers. De wedstrijd, die toepassingen uit heel Europa aanmoedigt, nodigt de jonge steenhouwers uit om een artistiek werk over een specifiek thema te maken tijdens het Stone+tec-evenement.

Stone+tec-voorbereidingen in volle gang

 

Stone+tec-voorbereidingen in volle gang