Stone+Tile Event 2019 Gent

De organisatie van het Stone+Tile Event, een vakbeurs voor natuursteen, kwartscomposiet en keramiek, schuwt grote termen niet. Daar waar de vorige editie in 2017 na afloop werd omschreven als een feniks die uit zijn as was herrezen, belooft organisator Erwin Ooghe op donderdag 24 en vrijdag 25 januari 2019 in het Flanders Expo in Gent een hoogmis voor de natuursteensector en de keramische industrie.
Stone Tile Event 2019 Gent| Vakblad Natuursteen

Het tweejaarlijkse evenement in Gent staat als een huis, concludeerde organisator Erwin Ooghe na afloop van het Stone+Tile Event in Gent. Hij maakte zelfs de vergelijking met een feniks die uit zijn as was verrezen. Ietwat overdreven, maar een kern van waarheid zat hier zeker wel in. Het tweedaagse evenement had na een moeizame eerste editie revanche genomen met een alom beter gewaardeerde uitvoering. Een betere en ruimtelijkere opstelling van de stands en een groter en gevarieerder aanbod van exposanten trokken meer bezoekers. 

Trend

Tijdens de hoogmis die tijdens de twee dagen eind januari in hal 3 van Flanders Expo in Gent plaatsvindt, wordt een trend doorgezet. Volgens de voorinschrijvingen zullen naast de exposanten die tijdens de eerste twee edities present waren, ook heel wat nieuwe bedrijven zich aan het vakpubliek presenteren. Daar waar vorig jaar al meer machineleveranciers al dan niet een of meerdere machines in hun stand hadden opgebouwd, zal dat aantal de komende editie fors zijn uitgebreid, blijkt uit de voorlopige deelnemerslijst van de vakbeurs. 

Education Days

De Koepel Natuursteen organiseert zogenoemde Education Days, lezingen en workshops ter promotie van natuursteen. Tijdens de ‘natuursteendag’ op het Stone&Tile Event – donderdag 24 januari – vindt de eerste editie van de Education Days plaats. Vanaf vier uur ’s middags geeft Kristof Callebaut, doctor geoloog en quarrymanager bij de Brachot-Hermant Group in Deinze, een lezing over de verschillende soorten natuursteen. Peter Goegebeur van TileXpert zal de aanwezigen vertellen over de correcte manier om natuursteen te plaatsen. Daarna gaat Peter de Ryck, zaakvoerder van Eurosil – vertegenwoordiger van Lithofin – in op het onderhoud van natuursteen. Ten slotte geeft Jan Roel Van Rhee van SB Management uit Leuven een salestraining.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen