Trendwatch: deze soorten natuursteen komen steeds vaker voor in de badkamer

branded 26-06
Trendwatch: deze soorten natuursteen komen steeds vaker voor in de badkamer

Branded content - Nederlanders gebruiken steeds vaker natuursteen in en rondom het huis. Voor tegels in de woonkamer en keuken, maar vooral in de badkamer komt het steeds vaker voor. Het perfecte moment om de laatste natuursteentrends voor de badkamer te verkennen. In dit artikel lichten we er een aantal uit.

Trendwatch: deze soorten natuursteen komen steeds vaker voor in de badkamer

1. Marmer

Zo veelzijdig vind je het bijna niet: marmer is een natuursteen waarmee huiseigenaren alle kanten op kunnen. Marmer is alweer een aantal jaar een grote trend. Een populaire keuze is bijvoorbeeld voor de klassieke witte marmeren tegels, of kleur toevoegen aan de badkamerinterieur met gele, groene, blauwe of roze marmeren tegels. Marmer geeft hoe dan ook een luxe uitstraling aan het interieur.

Voordat je voor marmer kiest, is het wel belangrijk om te onthouden dat deze natuursteen vrij zacht en vlekgevoelig is. Houd hier dus rekening mee bij het onderhoud van je badkamer. Gebruik geen zure of bijtende producten om de tegels schoon te maken en voorzie een badkamermeubel dat op de grond staat van een viltje onder de pootjes om krassen te voorkomen.

2. Graniet

Ook graniet wordt steeds populairder als materiaal voor badkamertegels en decoratie. Het is een harde natuursteen die goed bestand is tegen krassen. Daarnaast kan je het, net zoals marmer, in allerlei kleuren en vanuit allerlei verschillende groeves krijgen. Je kunt deze trend dus compleet aan je eigen smaak aanpassen!

Hoewel graniet een harde steen is, wordt het gebruik van sterke schuurmiddelen afgeraden. Vooral bij gepolijste tegels is het belangrijk om geen chloor of azijn te gebruiken, aangezien deze middelen de steen kunnen beschadigen.

3. Onyx

Onyx is een exotische natuursteen die zich vormt in grotten over de hele wereld, waaronder het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Door de doorschijnende eigenschappen geeft onyx een warme gloed als je hier verlichting achter plaatst. Geen wonder datdeze steensoort de afgelopen jaren hartstikke populair is geworden voor het interieur!

Populaire natuursteen in de badkamer

Het gebruik van natuursteen in de badkamer is niet nieuw, maar sommige soorten zijn de afgelopen jaren een stuk populairder geworden. De bovengenoemde stenen zijn prachtige voorbeelden van natuurstenen die nu hartstikke hip zijn. Gebruik ze voor accenten, tegels of wasbakken in je badkamer. Zo krijgt het geheel een bijzondere, natuurlijke uitstraling.