Uitreiking ‘Best fabricator 2018’ Award

Nieuws 18-04-2019
Uitreiking ‘Best fabricator 2018’ Award

Michel Oprey & Beisterveld natuursteen en keramiek (MO-B) uit Echt, Stone & Skills uit Amsterdam en Jan Reek natuursteen uit Hoorn hebben begin april in Milaan de ‘Best fabricator 2018’ Award uitgereikt gekregen. Zij kregen de prijs voor de beste Neolith-promotie uitgereikt voor een stand die op de beurzen Masters of LXRY in Amsterdam en MaterialDistrict in Rotterdam heeft gestaan.
Uitreiking ‘Best fabricator 2018’ Award

Michel van den Goorbergh, directeur Slabs van MO-B, legt uit hoe de stand tot stand is gekomen. “Maart 2018 vroeg ik Stone & Skills mee te werken aan de stand van MaterialDistrict 2019. Ik wilde iets compleet anders dan normaal. Ik wilde als thema de Vier Jaargetijden van Vivaldi. Sandra Jansen van Sandra Jansen Interior Design werd gevraagd een ontwerp te maken voor de stand. Later dat jaar vroeg Stone & Skills of wij ook met de stand op Masters of LXRY mee wilden doen. Wij hebben samen met TheSize, fabrikant van Neolith, financieel mogelijk gemaakt ook aan deze luxe beurs mee te kunnen doen. De stand die werd ontworpen en gerealiseerd was zo arbeidsintensief en er waren zo veel details dat ik aan Jan Reek natuursteen heb gevraagd mee te doen aan dit project. Gerard Vreeker, directeur van Jan Reek natuursteen, heeft ervoor gezorgd dat al het maatwerk door het natuursteenbedrijf uit Hoorn is gemaakt. Dat het niet zo maar een klus was, bleek wel bij de opbouw van de stand. Drie dagen lang zijn de betrokken partijen bezig geweest met de opbouw van de stand, daarbij geholpen door Stone Company uit Rotterdam, die het sanitair voor de stand verzorgde.”

Jury

Een jury van diverse internationale architecten koos uiteindelijk uit honderden inzendingen de stand tot beste ‘fabricator’ stand. De betrokken partijen kregen de award uitgereikt in Il Lusso della Semplicita, het restaurant van sterren chef Alessandro Borghese in Milaan. Op de foto van links naar rechts Marouane Babay (Stone & Skills), Michel van den Goorbergh (MO-B), Sandra Jansen (Sandra Jansen Interior Design), Gerard Vreeker (Jan Reek natuursteen), Mar Esteve (TheSize Neolith), Lisette Vreeker (Jan Reek Natuursteen) en Amal Babay (Stone & Skills).