Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

Nieuws 18-01-2022
Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

Voor het eerst in drie jaar tijd vormt Flanders Expo in Gent weer het decor voor Stone&Tile, het grootste B2B-evenement voor België en Nederland op het gebied van natuursteen, keramiek en composiet. Op 17 en 18 maart openen tegelijkertijd ook de deuren van hal 8 voor RenoResto, de grootste vakbeurs in België voor renovatie, restauratie en herbestemming.
Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

Drie jaar geleden kwamen in januari precies 1429 bezoekers naar de Stone&Tile in Gent, zo’n 20 procent minder dan de editie van twee jaar daarvoor. Wat de voorspellingen betreft voor de komende editie die op 17 en 18 maart wordt gehouden, is koffiedikkijken, geeft ook organisator Erwin Ooghe aan. Maar hij is als altijd positief gestemd en vol enthousiasme. “Door Covid ging vorig jaar niet door, en nu speelt de omikronvariant ook een grote rol, dat kunnen we niet ontkennen. Maar half maart is de lente weer in het land! Eindelijk kan en mag het weer! Daarom kijken wij geweldig uit naar de vierde editie van Stone&Tile in hal 8 van Flanders Expo Gent. Wij er om ervoor te zorgen dat professionelen in de Benelux binnen hun vakgebied weer op een ongedwongen manier zaken kunnen doen, bijpraten, kennismaken, banden aanhalen of nieuwe trends en ontwikkelingen ontdekken.”

Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

Stone&Tile samen met RenoResto

Nieuw is dat Stone&Tile gelijktijdig wordt georganiseerd met RenoResto. Volgens Ooghe een logische combinatie. “Heel wat exposanten op Stone&Tile hebben er alle belang bij om de vele doelgroepen die wij op de twee voorbije edities van RenoResto mochten ontvangen óók te ontmoeten. Dan gaat het hier over onder andere architecten, studiebureaus, bouwheren, opdrachtgevers, overheidsdiensten, projectontwikkelaars, adviseurs, patrimoniumbeheerders en -bezitters, technische diensten van steden en gemeenten… RenoResto staat integraal in het teken van restaureren, renoveren en  herbestemmen van gebouwen. Dit betekent niet alleen voor de exposant op Stone&Tile toegevoegde waarde, maar voor de bezoeker evenzeer. Iedereen die interesse heeft in natuursteen, keramiek of composiet vaart hier wel bij. Ja, zelfs de leveranciers van machines of gereedschappen voor natuursteenbewerking. Ik haal graag het voorbeeld aan van Groep Monument Vandekerchove die op RenoResto opnieuw als exposant aanwezig is: dit bedrijf heeft een eigen steenkapperij!”

Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

Demonstraties

Tijdens de gezamenlijke vakbeurs krijgen de bezoekers een gevarieerd programma van gastlezingen en demonstraties aangeboden, verzekert Ooghe. “Er worden nog gesprekken gevoerd, maar er vinden zeker non-stop demo’s plaats – onder andere van de opleidingen die door BITA-experten worden georganiseerd – en er worden vele gastlezingen op de beursvloer georganiseerd, er wordt een speciale zone afgebakend voor erkende ambachtslieden en de volgende instanties zijn present: Fecamo, de recent opgerichte Vakgroep Erfgoedrestauratie onder de koepel van Confederatie Bouw die hoofdzakelijk uit aannemersbedrijven bestaat, Participatie Maatschappij Vlaanderen, Koninklijke Historische Woonsteden & Tuinen, Monumentenwacht Vlaanderen, Herita, Agentschap Onroerend Erfgoed en vele anderen.”

Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

Vernieuwde standformule

Ooghe snapt dat een aantal bedrijven nog aarzelt om deel te nemen aan Stone&Tile en RenoResto. “Omikron zorgt voor heel wat onzekerheid bij bedrijven om deel te nemen. We hebben daar een beetje op geanticipeerd met onze vernieuwde all-in standformule. Alle stands zijn gelijk, de bedrijven hebben zo min mogelijk voorbereiding nodig. Hierdoor kunnen en mogen bedrijven zich zo laat mogelijk aanmelden. De eyecatcher binnen de stands vormt de op persoonlijke wensen van het bedrijf bedrukte achterwand. Deze kan na de beurs worden meegenomen!”

Vakbeurzen Stone&Tile en RenoResto half maart in Gent

De organisator benadrukt dat de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en exposanten voorop staat. “We tonen veerkracht en we zullen op 17 en 18 maart aanstaande de protocollen naleven zoals die op dat moment van kracht zullen zijn. In iéders belang! Maar vooral omdat het de hoogste tijd is om opnieuw op B2B-niveau op een persoonlijke manier met elkaar in gesprek te gaan. Door Covid zitten we toch vaak achter onze computer voor videoconferenties en virtuele vergaderingen. Op het einde van de dag voelen we ons Zoombies. Laat het persoonlijk contact maar komen!”