Vijftiende editie van Material District

Van 5 tot en met 7 april aanstaande wordt in de Werkspoorkathedraal in Utrecht de vijftiende editie van Material District (voorheen Materiel Xperience) gehouden. De locatie is nieuw, de formule is ongewijzigd. Bezoekers kunnen de nieuwste ontwikkelde materialen voor het eerst bewonderen. Daarnaast presenteren bedrijven hun nieuwste producten aan het vakpubliek. Ook is een uitgebreid lezingenprogramma samengesteld met maar liefst vijftig gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland.
Vijftiende editie van Material District | Vakblad Natuursteen
Vijftiende editie van Material District | Vakblad Natuursteen
Vijftiende editie van Material District | Vakblad Natuursteen
Vijftiende editie van Material District | Vakblad Natuursteen

In de Werkspoorkathedraal in Utrecht is zowel de natuursteen- , composiet- als keramieksector vertegenwoordigd. Ook zijn voorbeelden van gesinterde steen te zien. Zo presenteert Kayden Stone & Ceramics een deel van het productengamma van het bedrijf uit Bladel, waaronder Turkse marmer, graniet en kwartscomposiet. Ook natuursteen- en keramiekgroothandel Michel Oprey & Beisterveld natuursteen en keramiek uit Echt en Vianen is aanwezig. De focus ligt op de merken Magna (glaskeramiek van gerecycled glas), Neolith (gesinterde steen van het Spaanse TheSize) en het Italiaanse kwartscomposietmerk Quarella. De tegelgroothandel Loetino Natuursteen en Keramiek laat een dwarsdoorsnede van het tegelprogramma zien dat het bedrijf uit Schijndel voert. Ook onze zuiderburen zijn vertegenwoordigd tijdens de komende editie van Material District. Kwartscomposietproducent Diresco uit Oudsbergen showt de nieuwe kleurenlijn Cava in Utrecht. Het Belgische Stonable legt de focus op ultradunne natuursteenpanelen. Het bedrijf uit Heusden-Zolder showt de slechts 1,5 mm dikke natuursteenplaten. 

Lezingenprogramma Material District

Het lezingenprogramma wordt gehouden in twee ‘theaters’ en is onderverdeeld in een aantal thema’s. Zo ligt op de eerste dag de focus op textielsoorten en circulair ontwerpen, dag twee zoomt in op de ontwikkeling van toekomstige materialen en gerecyclede materialen en tijdens de slotdag staan onder andere biobased materials centraal.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

Vakblad Natuursteen nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen