Voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start

Nieuws 26-11-2020
Voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start

Om jongeren te informeren over de opleidings- en carrièremogelijkheden in de sector afbouw, is de voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start gegaan. Middels korte video’s vertellen jongeren waarom zij gekozen hebben voor hun opleiding tot vloerenlegger, stukadoor, natuursteenbewerker of plafond- en wandmonteur.
Voorlichtingscampagne Afbouwprofs van start

Met deze voorlichtingscampagne probeert NOA Opleidingsbedrijf Afbouw de instroom in de afbouw te bevorderen. Generatie Z, de jongeren die de NOA wil enthousiasmeren, groeit op in een volledig digitale wereld. Daarom is in videoclips gekozen voor hun belevingswereld met ‘fun’-aspecten en maakt het opleidingsbedrijf gebruik van hun social-mediakanalen: Instagram, YouTube en Snapchat.

Afbouwprofs

Veel jongeren, maar ook hun ouders, zijn helaas onbekend met de beroepen in de afbouw. Toch zijn dit dé vakmensen die zorgen voor de afwerking van woningen en bedrijfspanden, zowel nieuwbouw als renovatie. Afbouwprofs maken er iets moois van, zijn verzekerd van werk en hebben een uitstekend inkomen. Als de interesse gewekt is, kunnen leerlingen op www.afbouwprofs.nl terecht voor meer informatie en de mogelijkheden. Ze kunnen deelnemen aan open dagen, een dagje meelopen of een kennismakingsgesprek regelen.

De sector afbouw heeft een lange traditie met het opleiden van vakmensen in goede samenwerking met het vmbo en mbo. Via de combinatie van werken en leren worden jongeren opgeleid tot stukadoor, vloerenlegger, natuursteenbewerker en/of plafond- en wandmonteur. Doorgroei is mogelijk naar bedrijfsleider, ondernemer of docent. Mensen in de afbouwsector kenmerken zich door specialistisch vakmanschap, professionaliteit en vaktrots.

Meer informatie: kijk op www.afbouwprofs.nl.