UITGESPROKEN: Ketie Hoogervorst-Harder

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek geeft iemand zijn of haar mening over (een onderdeel) van de natuursteensector. Deze keer is de beurt aan Ketie Hoogervorst-Harder, directeur van Harder Natuursteen uit Hoogkarspel.

Als directeur moet je overal wel een beetje verstand van hebben; om te signaleren, stimuleren en invloed op uit te kunnen oefenen. Maar hoeveel invloed is verstandig? Bij bijeenkomsten van natuursteenbedrijven zie ik om mij heen allemaal trotse eigenaren. Trots op hun bedrijf en op de mooie producten die ze maken. Trots zijn is goed, dat betekent dat je ergens goed in bent, namelijk het runnen van een mooi bedrijf. 

Maar het runnen van een bedrijf bevat ook valkuilen, je bent snel geneigd alles zelf te doen. Een voorbeeld: ik wil graag nieuwe soorten natuursteen in de markt zetten, maar kan ik dat wel? Wellicht is het slimmer om de juiste mensen en bedrijven te zoeken die het beste uit mijn ideeën halen. Ik stel mijn voorwaarden en budget vast en ik weet zeker dat er een plan komt dat beter wordt uitgevoerd. Ieder zijn vak. Loslaten is ook een kunst.