UITGESPROKEN: Peter De Rijck

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek geeft iemand zijn of haar mening over (een onderdeel) van de natuursteensector. Deze keer is de beurt aan Peter De Rijck, directeur van Eurosil uit Mortsel, importeur van Lithofin.

Sommige soorten natuursteen, kunststeen en keramisch materiaal vereisen vanwege hun porositeit en vlekgevoeligheid een degelijke vlek- en vuilwerende behandeling. Omdat de oppervlakken meestal tijdens de plaatsing nog worden bewerkt – denk aan kitten en verlijmen – en vaak worden blootgesteld aan vervuiling en vocht, is het behandelen – impregneren – meestal niet vakkundig uit te voeren tijdens het plaatsen. 

Impregneren kan het beste tijdens het productieproces onder de juiste omstandigheden worden uitgevoerd door een steenbewerker met kennis van zaken. De huidige generatie van impregneermiddelen is afgestemd op de eigenschappen van het materiaal en zorgt voor een onzichtbare of kleurversterkende werking met een lange levensduur. Bij de plaatsing is het oppervlak veel beter beschermd en het materiaal kan eenvoudig worden schoongemaakt. Impregneermiddelen dragen ook een certificaat in verband met contact met voedingsmiddelen en zijn dus veilig voor de consument. Bovendien hoeft de gebruiker het materiaal niet met chemicaliën te behandelen, producten voor dagelijks onderhoud en periodieke reiniging volstaan.