UITGESPROKEN: Peter Veenstra

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek geeft iemand zijn of haar mening over (een onderdeel) van de natuursteensector. Deze keer is de beurt aan Peter Veenstra, directeur van Veenstra Natuursteen uit Uithuizermeeden en kersvers bestuurslid van de Hoofdsector Natuursteen en lid van het Hoofdbestuur van de NOA.

Of je nu steenhouwer of natuursteenbewerker bent in Maastricht of in Uithuizermeeden, wij hebben allen dezelfde passie met ons beroep. Een passie die wij samen delen!

Als je een club steenhouwers of natuursteenbewerkers bij elkaar zet, wordt er ook eigenlijk geen ander onderwerp aangesneden dan het natuursteenvak – ons vak – met alles wat er bij hoort.

Toch is het in Nederland nog steeds onbegrijpelijk dat er twee brancheorganisaties zijn die beide dezelfde intentie en passie delen, maar nog niet de ballen hebben om met elkaar één club te vormen. Als wij elkaar treffen beloven wij elkaar de beste bedoelingen, maar de praktijk laat helaas wel eens anders zien. Daar waar het zo goed gaat in de wandelgangen en tijdens de borrel blijken er op bestuurlijk niveau nogal wat obstakels. Obstakels waar kennelijk na een jaar praten nog steeds geen vooruitgang in zit. Hoe is het mogelijk, wij delen toch dezelfde intenties?