UITGESPROKEN: Ronald Fransen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
In deze rubriek geeft iemand zijn of haar mening over (een onderdeel van) de natuursteensector. Deze keer is de beurt aan Ronald Fransen, directeur en mede-eigenaar van Steenhouwerij Fransen in Heerenveen.

Bedrijven die meer dan honderd jaar bestaan: in de natuursteensector is dit geen uitzondering. Zelf behoren we sinds een jaar ook tot deze respectabele categorie en dat vervult mij met trots! Niet alleen omdat ons eigen bedrijf al zo lang de mooiste natuursteenproducten levert, maar ook omdat er zoveel collega-steenhouwerijen zijn die ook al minstens zo lang de markt bedienen. 

Het feit dat veel natuursteenbedrijven nog steeds familiebedrijven zijn, zal er een flinke rol in spelen. Dit vak wordt je met de paplepel ingegoten. Als kind hoorde je aan de keukentafel voornamelijk verhalen over het bedrijf. En je eerste bijbaantje was waarschijnlijk in de steenhouwerij. 

Onze markt is er één die vrij geleidelijk verandert, maar de veranderingen volgen elkaar wel steeds sneller op. Dus om onze mooie, oude bedrijven succesvol voort te zetten, moeten we mee met onze tijd. Daar moet elke dag aan worden gewerkt. Hoewel er onderweg genoeg uitdagingen zijn, kunnen wij als branche de toekomst zonnig tegemoet zien. Normaal gesproken zal er altijd vraag naar natuursteen blijven!