‹ Terug naar overzicht

UITGESPROKEN: Niels van den Beucken

Geplaatst op:
In deze rubriek geeft iemand zijn of haar mening over (een onderdeel) van de natuursteensector. Deze keer is de beurt aan Niels van den Beucken, financieel directeur bij Arte en inkoper van onder andere graniet.

Als maatwerkleverancier van stenen (keuken)werkbladen bestrijden wij al jaren kinderarbeid en schuldslavernij in granietgroeves in India, één van de vijf grootste steenindustrieën in de wereld. Inmiddels zijn we gestart om ook buiten de groeves ‘child-labour-free zones’ te stichten met het Arte Right To Education project in India. Een project om de arbeids- leefomstandigheden van kinderen in India te verbeteren met als hoofddoel zoveel mogelijk kinderen naar school te brengen. Inmiddels hebben we hieraan ook een stichting gekoppeld: Arte Responsible Stone Foundation. Alleen met goede funding kunnen we de vlek verder uitbreiden.

We krijgen vaak de vraag waarom? Natuurlijk, wij zijn een commercieel bedrijf en geen filantropische instelling. Wij doen dit vanuit een overtuiging dat duurzaam ondernemen de toekomst is. Uiteindelijk willen wij met onze inspanningen een zo groot mogelijke positieve impact maken over de gehele waardeketen van groeve tot eindproduct. We willen de wereld een beetje beter achterlaten dan dat we hem aantroffen, met oog op toekomstige generaties. Voor ons is het een manier van zaken doen: changing the way of doing business. Wie volgt?